cara-buat-bisnes-homestay

Bagaimana cara dapatkan review positif dan rating 5 bintang sebagai host di Airbnb?

Macam mana cara nak dapatkan review yang positif dan rating 5 bintang untuk homestay yang diiklankan melalui laman web Airbnb? Beberapa tahun kebelakangan ini, saya dan keluarga kerap menggunakan laman web Airbnb apabila membuat tempahan tempat penginapan, sama ada atas urusan kerja atau untuk pergi bercuti.   Macam-macam jenis rumah kediaman yang telah kami check […]

Continue Reading 0
menginap-di-h-benjamin-residence-kundasang

Apa yang dimaksudkan dengan nama akronim Airbnb?

Apakah sebenarnya terdapat maksud tertentu pada nama singkatan Airbnb atau ia sekadar nama yang tak ada sebarang maksud? Laman web Airbnb adalah merupakan sebuah portal yang menghubungkan antara individu yang mencari tempat penginapan dengan individu yang mempunyai tempat penginapan atau ruang tamabhan untuk disewakan.   Sebagai individu yang memerlukan tempat untuk menginap, kita boleh menggunakan […]

Continue Reading 0

Bagaimana cara untuk menambahkan follower di Instagram dengan pantas?

Bagi individu yang menjalankan perniagaan atau yang ingin menjadi seorang social media influencers, mempunyai bilangan follower yang ramai di akaun Instagram adalah sesuatu yang sangat penting.   Orang lain mungkin tak faham kenapa perlu ada bilangan follower yang ramai.   Sebenarnya bilangan follower yang ramai akan dijadikan sebagai satu penanda aras bagi syarikat-syarikat besar untuk […]

Continue Reading 0
niaga-di-laman-web-shopee

Buat duit tanpa modal di Shopee – Bagaimana caranya?

Betul ke kita boleh berniaga di shopee tanpa keluarkan sebarang duit modal langsung?¬†Kalau betul boleh, macam mana caranya? Buat duit tanpa modal di Shopee… adakah ianya boleh dilakukan atau mustahil?   Saya berpendapat, langkah pertama sebelum kita nak mula berniaga di shopee, adalah lebih baik kita fahami dulu bagaimana laman web shopee ini berfungsi.   […]

Continue Reading 4
blogging-pemasaran

Macam mana cara nak buat kerja dari rumah?

Macam mana nak buat kerja dari rumah ni? Boleh bagi tunjuk ajar? Saya betul-betul perlukan pendapatan lebih untuk famili.. Soalan tentang macam mana nak buat kerja dari rumah ini, merupakan salah satu soalan yang kerap saya terima. Saya pun sebenarnya dah pernah jawab pertanyaan tersebut, sama ada melalui blog ini, ataupun dalam blog-blog saya yang […]

Continue Reading 0

Macam mana nak jadi penulis blog?

Saya ada baca beberapa perkongsian saudara di internet. Dalam banyak-banyak artikel yang pernah saya baca, saya tertarik dengan cara saudara menjana pendapatan di internet melalui medium blog. Tapi saya masih agak keliru, macam mana sebenarnya nak jadi penulis blog?¬†   Boleh tolong terangkan dengan lebih lanjut? Ok. Macam mana nak jadi penulis blog? Sebenarnya bukannya […]

Continue Reading 0
blog-sebagai-sumber-pendapatan

Betul ke boleh dapat income setiap hari dari blog?

Betul ke kalau kita ada blog sendiri, kita boleh dapat income setiap hari dari blog tersebut? Kalau betul boleh dapat income setiap hari, boleh terangkan macam mana saya juga boleh dapat income dari blog? Zaman sekarang ini, ada macam-macam cara orang cari duit. Sekarang ini boleh dikatakan hampir setiap orang mempunyai akses kepada sambungan internet. […]

Continue Reading 1
buat-bisnes-guna-sistem-dropship

Apa kelebihan buat bisnes online guna konsep dropship?

Apa kelebihan buat bisnes menggunakan konsep dropshipping berbanding jual dengan cara biasa? Selama ni saya cuma jual produk yang ada dalam tangan saya sahaja. Kalau konsep dropship ni bagus, mungkin saya boleh pertimbangkan untuk cuba kaedah tersebut juga.   Boleh bagi pencerahan? Memang betul, buat bisnes menggunakan konsep dropship ada kelebihannya. Kebiasaannya, usahawan yang berniaga […]

Continue Reading 2
bisnes-homestay-kampung

Boleh berjaya ke kalau buat bisnes homestay di kawasan kampung?

Saya ada buat bisnes homestay di kampung saya. Mungkin sebab homestay saya yang terletak agak jauh dari kawasan tumpuan pelancong, jadi agak susah nak dapat penginap. Boleh cadangkan pada saya, apa yang patut saya buat untuk dapatkan lagi ramai orang datang menginap di homestay saya? Salah satu faktor yang akan memberi pengaruh kepada kejayaan mahupun […]

Continue Reading 0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes