Author Archive | Sabree Hussin

kerja-sambilan-sebagai-jurutaip-dari-rumah

Buat duit dengan menulis – Bagaimana caranya?

“Saya masih lagi mencari-cari cara nak tambahkan pendapatan. Saya rasa, saya ada sedikit kemahiran menulis. Boleh tak kongsikan pada saya, macam mana saya boleh manfaatkan kemahiran dan skil penulisan yang ada pada saya untuk dijadikan pendapatan?“ Kalau anda ada skil menulis, In Shaa Allah, anda pasti boleh jana pendapatan tambahan dengan menjadi seorang penulis.   […]

Continue Reading 0
cara-buat-duit-dengan-blog

Bagaimana blog boleh menghasilkan pendapatan kepada pemiliknya?

“Saya dengar, ada orang yang boleh buat duit dengan blog miliknya. Namun saya masih tak berapa jelas lagi, macam mana sebenarnya blog tersebut boleh menjana pendapatan untuk pemiliknya?”  Soalan ini memang cukup popular, dan saya juga kerap ditanyakan soalan yang sama. Terbaru, semasa saya dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Alor Setar menaiki penerbangan dengan […]

Continue Reading 1
buat-duit-dengan-program-affiliate-involve-asia

Bagaimana cara mempromosikan rangkaian produk dalam program Affiliate Involve Asia

“Apa yang saya perlu buat setelah pendaftaran akaun Involve Asia saya diaktifkan? Macam mana nak dapatkan link affiliate dan bagaimana cara terbaik untuk lakukan pemasaran sehingga berjaya hasilkan komisen?“ Anda dah daftar sebagai affiliate dalam program affiliate Involve Asia? Jika dah daftar, bagus. Jika masih belum daftar, bolehlah daftar sekarang dengan menekan klik pada pautan […]

Continue Reading 0
tips-buat-duit-dengan-lazada

Program Affiliate Lazada – Kenapa masih tak berjaya dapat jualan?

“Saya dah pun join program affiliate Lazada, tapi masalahnya sampai sekarang masih tak pernah dapat walau satu sale, atau merasa sebarang komisen. Kenapa ya susah sangat nak dapatkan jualan? Boleh saya tau apa sebabnya?” Sebelum ini, saya pernah tulis mengenai cara untuk buat duit menerusi program affiliate Lazada. Sekiranya anda masih belum tahu lagi cara […]

Continue Reading 2

Bagaimana cara untuk mengetahui sama ada sesuatu iklan itu BERKESAN atau tidak berkesan?

“Saya banyak menghasilkan iklan untuk perniagaan saya. Boleh dikatakan, banyak juga tempat yang saya gunakan bagi tujuan iklan. Tetapi saya pelik, jualan saya tidak juga meningkat. Adakah iklan yang saya hasilkan tu tidak berkesan? Macam mana saya nak tahu sama ada iklan tersebut berkesan atau tidak? Ada pandangan tak?” Saya ingin kongsikan petikan daripada buku […]

Continue Reading 0
kerja-sambilan-sebagai-jurutaip-dari-rumah

Adakah kerja sambilan menaip dari rumah benar-benar wujud dan boleh dipercayai?

“Saya berminat nak buat kerja sambilan menaip dari rumah. Boleh beri saya tunjuk ajar macam mana nak apply? Adakah iklan-iklan kerja menaip dari rumah ni boleh dipercayai dan ia bukannya bohong semata-mata?” Buat mereka yang baru pertama kali melihat iklan tawaran kerja seperti “kerja sebagai jurutaip sambilan dari rumah”, mungkin anda akan tertanya-tanya, sama ada […]

Continue Reading 0
buat-duit-dengan-bookcafe-affiliate-program

Bagaimana cara untuk menyertai Program Affiliate Bookcafe dan buat duit?

“Saya adalah seorang yang minat membaca. Saya dapat tahu, yang kalau saya join program affiliate Bookcafe ni, saya boleh promosikan buku-buku yang saya pernah baca dan seterusnya boleh buat duit tambahan. Boleh terangkan dengan lebih lanjut tak macam mana program ini berfungsi?”  Program affiliate yang ditawarkan oleh bookcafe, pada saya adalah merupakan salah satu program […]

Continue Reading 0
import-barangan-China

Apa dia panduan yang boleh dirujuk untuk memborong barangan dari China?

“Boleh tak kongsikan dengan saya, apa dia panduan atau buku yang saya boleh jadikan rujukan kalau saya nak buat bisnes jual barang yang saya import dari China kemudian jual balik ke pasaran Malaysia? Dari apa yang saya perhatikan, model bisnes macam ni nampaknya menguntungkan memandangkan dari segi kos, untuk beli produk China tidak begitu mahal.” […]

Continue Reading 1
formula-income-seumur-hidup-fish

Bagaimana cara buat duit dengan Formula Income Seumur Hidup?

“Baru-baru ni saya lihat, ada ramai juga yang mempromosikan program yang dipelopori oleh Zamri Nanyan, yang dikenali sebagai Formula Income Seumur Hidup. Boleh saya tahu, macam mana sebenarnya nak buat duit menerusi program yang dikenali sebagai Formula Income Seumur Hidup ini?” Pada 24 April 2017, Majlis Pelancaran Logo dan Laman Web Rasmi telah dilancarkan di […]

Continue Reading 2
beli-borong-dari-china

Bagaimana cara beli borong barang dari China secara online?

“Boleh tak guide saya cara beli borong barang dari China secara online? Saya memang serius nak beli borong tapi tak berani.” Beli barang dari China bukannya susah sangat. Pada hari ini, kita boleh beli sahaja secara online. Tak perlu lagi nak bersusah payah untuk ke negara China untuk dapatkan bekalan barangan untuk diniagakan.   Untuk sesetengah […]

Continue Reading 1

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes