Author Archive | Sabree Hussin

baca-kitab-quran-masa-solat

Hukum memegang dan membaca Al-Quran ketika solat

Apakah hukum membaca, memegang dan melihat mushaf Al-Quran dihadapannya apabila melakukan solat?    Pada waktu posting ini saya tulis, tarikh pada hari ini adalah 13 May 2019 atau bersamaan dengan 8 Ramadhan 1440 hijrah.   Hari ini saya tergerak hati untuk dapatkan jawapan tentang hukum memegang dan membaca kitab al-quran ketika mendirikan solat. Maklumlah, hafalan […]

Continue Reading 0
masalah-akaun-pending-involve-asia

Kenapa status akaun Involve Asia saya masih PENDING?

“Saya telah mendaftar untuk menjadi ejen affiliate bagi Involve Asia. Tapi kenapa status pada akaun saya masih lagi PENDING? Bila saya boleh mula mempromosikan produk dan jenama yang terdapat dalam program affiliate Involve Asia?” Masalah akaun Involve Asia masih lagi pending walaupun sudah mendaftar.   Ini adalah salah satu daripada beberapa soalan yang saya terima […]

Continue Reading 0
buat-duit-dengan-airbnb

Soalan lazim dari tetamu kepada host di Airbnb

Apa soalan yang kerap kali ditanyakan oleh tetamu yang nak menginap di mana-mana homestay yang terdapat di Airbnb? Anda dah bersedia untuk menjadi seorang host di Airbnb? Tahniah saya ucapkan. Sepanjang anda menjadi host di Airbnb nanti, anda mungkin akan menerima tetamu yang ramai, jika homestay anda terletak dikawasan yang cukup strategik. [Daftar sebagai host […]

Continue Reading 0
cara-buat-bisnes-homestay

Bagaimana cara dapatkan review positif dan rating 5 bintang sebagai host di Airbnb?

Macam mana cara nak dapatkan review yang positif dan rating 5 bintang untuk homestay yang diiklankan melalui laman web Airbnb? Beberapa tahun kebelakangan ini, saya dan keluarga kerap menggunakan laman web Airbnb apabila membuat tempahan tempat penginapan, sama ada atas urusan kerja atau untuk pergi bercuti.   Macam-macam jenis rumah kediaman yang telah kami check […]

Continue Reading 0
menginap-di-h-benjamin-residence-kundasang

Apa yang dimaksudkan dengan nama akronim Airbnb?

Apakah sebenarnya terdapat maksud tertentu pada nama singkatan Airbnb atau ia sekadar nama yang tak ada sebarang maksud? Laman web Airbnb adalah merupakan sebuah portal yang menghubungkan antara individu yang mencari tempat penginapan dengan individu yang mempunyai tempat penginapan atau ruang tamabhan untuk disewakan.   Sebagai individu yang memerlukan tempat untuk menginap, kita boleh menggunakan […]

Continue Reading 0

Bagaimana cara untuk menambahkan follower di Instagram dengan pantas?

Bagi individu yang menjalankan perniagaan atau yang ingin menjadi seorang social media influencers, mempunyai bilangan follower yang ramai di akaun Instagram adalah sesuatu yang sangat penting.   Orang lain mungkin tak faham kenapa perlu ada bilangan follower yang ramai.   Sebenarnya bilangan follower yang ramai akan dijadikan sebagai satu penanda aras bagi syarikat-syarikat besar untuk […]

Continue Reading 0
niaga-di-laman-web-shopee

Buat duit tanpa modal di Shopee – Bagaimana caranya?

Betul ke kita boleh berniaga di shopee tanpa keluarkan sebarang duit modal langsung? Kalau betul boleh, macam mana caranya? Buat duit tanpa modal di Shopee… adakah ianya boleh dilakukan atau mustahil?   Saya berpendapat, langkah pertama sebelum kita nak mula berniaga di shopee, adalah lebih baik kita fahami dulu bagaimana laman web shopee ini berfungsi.   […]

Continue Reading 4
blogging-pemasaran

Macam mana cara nak buat kerja dari rumah?

Macam mana nak buat kerja dari rumah ni? Boleh bagi tunjuk ajar? Saya betul-betul perlukan pendapatan lebih untuk famili.. Soalan tentang macam mana nak buat kerja dari rumah ini, merupakan salah satu soalan yang kerap saya terima. Saya pun sebenarnya dah pernah jawab pertanyaan tersebut, sama ada melalui blog ini, ataupun dalam blog-blog saya yang […]

Continue Reading 0

Macam mana nak jadi penulis blog?

Saya ada baca beberapa perkongsian saudara di internet. Dalam banyak-banyak artikel yang pernah saya baca, saya tertarik dengan cara saudara menjana pendapatan di internet melalui medium blog. Tapi saya masih agak keliru, macam mana sebenarnya nak jadi penulis blog?    Boleh tolong terangkan dengan lebih lanjut? Ok. Macam mana nak jadi penulis blog? Sebenarnya bukannya […]

Continue Reading 0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes