Archive | Soal Jawab Jobdirumah

Segala persoalan tentang Program Latihan Bekerja Dari Rumah dari Jobdirumah.

 

Jobdirumah mengeluarkan panduan dan rujukan dalam bentuk teks dan video untuk mereka yang berminat untuk bekerja dari rumah sebagai Freelancer. Bagi mereka yang memerlukan panduan bekerja dari rumah, bolehlah rujuk Panduan Jobdirumah ini.

 

Mungkin bukan semua orang perlukan Panduan Jobdirumah ini, namun untuk mereka yang langsung tak tau apa-apa tentang kerjaya sebagai freelancer, bolehlah bermula dari sini.

niaga-di-laman-web-shopee

Buat duit tanpa modal di Shopee – Bagaimana caranya?

Betul ke kita boleh berniaga di shopee tanpa keluarkan sebarang duit modal langsung?┬áKalau betul boleh, macam mana caranya? Buat duit tanpa modal di Shopee… adakah ianya boleh dilakukan atau mustahil?   Saya berpendapat, langkah pertama sebelum kita nak mula berniaga di shopee, adalah lebih baik kita fahami dulu bagaimana laman web shopee ini berfungsi.   […]

Continue Reading 4
blogging-pemasaran

Macam mana cara nak buat kerja dari rumah?

Macam mana nak buat kerja dari rumah ni? Boleh bagi tunjuk ajar? Saya betul-betul perlukan pendapatan lebih untuk famili.. Soalan tentang macam mana nak buat kerja dari rumah ini, merupakan salah satu soalan yang kerap saya terima. Saya pun sebenarnya dah pernah jawab pertanyaan tersebut, sama ada melalui blog ini, ataupun dalam blog-blog saya yang […]

Continue Reading 0

Kenapa saya perlu buat BAYARAN sebelum boleh mula bekerja dari rumah

Assalamualaikum. Saya berminat untuk mencuba kerja-kerja seperti data entry, data mining, jurutaip dari rumah dan sebagainya. Tetapi saya agak musykil sebabnya kenapa saya harus buat pembayaran sejumlah wang sebelum boleh mula bekerja? Jadi, saya pun buatlah sedikit research dan rata-rata laman web yang saya baca mengatakan jika ada yang meminta bayaran sebelum boleh mula bekerja, […]

Continue Reading 0
kerja-dari-rumah-pasang-barang

Betul ke boleh buat duit dengan Jobdirumah?

Salam sejahtera. Boleh bantu saya? Baru-baru ini saya ada terlihat iklan tentang peluang bekerja dari rumah sewaktu saya sedang melayari internet. Bila saya klik pada iklan tersebut, saya dibawa ke laman web Jobdirumah, iaitu http://www.jobdirumah.com. Soalan saya ialah, betul ke kita boleh buat duit menerusi laman web Jobdirumah ini? Jawapan MUDAH dan RINGKAS untuk persoalan […]

Continue Reading 0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes