Bagaimana cara untuk mengetahui sama ada sesuatu iklan itu BERKESAN atau tidak berkesan?

“Saya banyak menghasilkan iklan untuk perniagaan saya. Boleh dikatakan, banyak juga tempat yang saya gunakan bagi tujuan iklan. Tetapi saya pelik, jualan saya tidak juga meningkat. Adakah iklan yang saya hasilkan tu tidak berkesan? Macam mana saya nak tahu sama ada iklan tersebut berkesan atau tidak? Ada pandangan tak?” Saya ingin kongsikan petikan daripada buku […]

Continue Reading 0
kerja-sambilan-sebagai-jurutaip-dari-rumah

Adakah kerja sambilan menaip dari rumah benar-benar wujud dan boleh dipercayai?

“Saya berminat nak buat kerja sambilan menaip dari rumah. Boleh beri saya tunjuk ajar macam mana nak apply? Adakah iklan-iklan kerja menaip dari rumah ni boleh dipercayai dan ia bukannya bohong semata-mata?” Buat mereka yang baru pertama kali melihat iklan tawaran kerja seperti “kerja sebagai jurutaip sambilan dari rumah”, mungkin anda akan tertanya-tanya, sama ada […]

Continue Reading 7
buat-duit-dengan-bookcafe-affiliate-program

Bagaimana cara untuk menyertai Program Affiliate Bookcafe dan buat duit?

“Saya adalah seorang yang minat membaca. Saya dapat tahu, yang kalau saya join program affiliate Bookcafe ni, saya boleh promosikan buku-buku yang saya pernah baca dan seterusnya boleh buat duit tambahan. Boleh terangkan dengan lebih lanjut tak macam mana program ini berfungsi?”¬† Program affiliate yang ditawarkan oleh bookcafe, pada saya adalah merupakan salah satu program […]

Continue Reading 0
import-barangan-China

Apa dia panduan yang boleh dirujuk untuk memborong barangan dari China?

“Boleh tak kongsikan dengan saya, apa dia panduan atau buku yang saya boleh jadikan rujukan kalau saya nak buat bisnes jual barang yang saya import dari China kemudian jual balik ke pasaran Malaysia? Dari apa yang saya perhatikan, model bisnes macam ni nampaknya menguntungkan memandangkan dari segi kos, untuk beli produk China tidak begitu mahal.” […]

Continue Reading 1
formula-income-seumur-hidup-fish

Bagaimana cara buat duit dengan Formula Income Seumur Hidup?

“Baru-baru ni saya lihat, ada ramai juga yang mempromosikan program yang dipelopori oleh Zamri Nanyan, yang dikenali sebagai Formula Income Seumur Hidup. Boleh saya tahu, macam mana sebenarnya nak buat duit menerusi program yang dikenali sebagai Formula Income Seumur Hidup ini?” Pada 24 April 2017, Majlis Pelancaran Logo dan Laman Web Rasmi telah dilancarkan di […]

Continue Reading 4
beli-borong-dari-china

Bagaimana cara beli borong barang dari China secara online?

“Boleh tak guide saya cara beli borong¬†barang dari China secara online? Saya memang serius nak beli borong tapi tak berani.” Beli barang dari China bukannya susah sangat. Pada hari ini, kita boleh beli sahaja secara online. Tak perlu lagi nak bersusah payah untuk ke negara China untuk dapatkan bekalan barangan untuk diniagakan.   Untuk sesetengah […]

Continue Reading 1
jarak-solat-qasar

Berapa jarak yang mengharuskan Qasar Solat?

Kenapa tak buat solat jamak qasar je sebelum datang sini? Pada satu hari saya bercuti ke Pengkalan Balak, Melaka. Dalam perjalanan balik, saya singgah ke rumah saudara saya yang berada di Seremban. Soalan itu yang ditanyakan pada saya. Mungkin sebab dia rasa pelik, kenapa saya tak buat je solat jamak dan qasar sepanjang bercuti di […]

Continue Reading 2

Tanggungjawab seorang Suami terhadap Isteri dan keluarganya

Boleh tak terangkan pada saya, apa dia sebenarnya tanggungjawab yang perlu dipikul oleh seorang yang bergelar suami terhadap isteri dan keluarganya? Sebelum melangkah ke alam perkahwinan, dan hidup bersama dengan pasangan masing-masing sebagai seorang suami isteri, kita perlu lengkapkan diri kita dengan pengetahuan dan ilmu yang secukupnya. Bimbang juga, jika tanpa ilmu, kita cenderung untuk […]

Continue Reading 0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes